Shockwave therapie wordt vaak aanbevolen voor verschillende soorten blessures, maar wat houdt deze behandelmethode precies in en hoe kan het helpen bij een lopersknie?

Shockwave therapie, ook bekend als extracorporale shockwave therapie (ESWT), is een behandeling waarbij krachtige schokgolven op het lichaam worden gericht. Deze schokgolven hebben een mechanisch effect in het lichaam en kunnen effectief zijn bij het verminderen van pijn.

Er zijn twee vormen van shockwave therapie: de radiale en de gefocuste shockwave therapie. Bij de radiale vorm wordt de energie over een groter oppervlak verdeeld, terwijl bij de gefocuste vorm maximale energie op één specifieke plek wordt geconcentreerd. De schok- en geluidsgolven die hierdoor ontstaan, bevorderen de bloedsomloop en stofwisseling in het blessuregebied, wat leidt tot verlichting van de pijn. Op deze manier stimuleert het lichaam zichzelf om de blessure te genezen.

De schokgolven worden gegenereerd door een klein apparaat. In het begin kan de behandeling wat ongemak veroorzaken, maar na verloop van tijd raakt men eraan gewend. Het is een effectieve manier om de pijn van blessures te verminderen en het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te bevorderen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


Disclaimer: Deze website is ter ondersteuning van een profiel werkstuk en de inhoud is niet medisch gecontroleerd. De artikelen in de winkel zijn niet verkrijgbaar.